Mentor

Vi letar alltid efter fler mentorer!

Vi söker nu mentorer till CoderDojo Kalmar. Det är mentorerna och frivilliga som driver CoderDojo framåt!

För att vara mentor behöver du inte vara lärare utan det viktiga är att du har något område inom programmering som du tycker är intressant och skulle vilja förmedla till våra ungdomar. Kanske gillar du att programmera Arduino, gillar att utveckla webbsidor eller skriva mods till MineCraft?

Du behöver inte vara en stjärna på programmering och du behöver inte vara med på varje dojo. Bläddrar du ner så hittar du mer information om vad det innebär att vara mentor och guider som är bra att titta igenom innan din första dojo.

Är du intresserad kan du gå med i vår grupp på facebook. Eller kontakta oss direkt.


Kontakta oss om du vill bli mentor

Vad förväntas av mentorer?

Mentorns roll på en träff är att hjälpa, inspirera och guida deltagarna.

Mentorerna samlas ca 30 minuter innan dojon startar för att ställa i ordning lokalen och diskutera, vanligtvis stannar vi även 15 minuter efter träffen för att utvärdera och förbättra.

Eftersom våra deltagare är barn och ungdomar är det viktigt att våra mentorer är goda vuxna förebilder. Detta betyder att vi är trevliga, inkluderande, försöker möta deltagaren på dess nivå, och strävar efter jämlikhet.

Vill du förbereda dig så kan det vara bra att göra utmaningarna innan. Du får gärna förbättra eller utöka instruktionerna som finns på GitHub.

Det är helt ok att inte veta hur något fungerar, att lösa problem tillsammans med deltagaren är skoj! Vi vill dock att deltagarna skall i ökande grad kunna möta utmaningarna själva. Vi behöver inte lösa alla problem åt dem utan hellre hjälpa dem att hjälpa varandra.

CoderDojo är ingen skola så vi mentorer behöver inte vara lärare. Det är viktigare att ge en bra upplevelse än att deltagaren lär sig. Har deltagaren roligt kommer lärandet ändå.

Kom igång-guider

MENTORER

Kontakta mig:

Johan Leitet

Huvudmentor

Johan undervisar i webbprogrammering på Linnéuniversitetet och är intresserad av allt som rör webben och internet.

Kontakta mig:

Daniel Toll

Huvudmentor

Daniel undervisar programmering på Linneuniversitetet, han forskar även om programkodskvalitet.

Kontakta mig:

Linnéa Josefsson

Huvudmentor

Linnéa är kommunikatör på AV-Media och har alltid spännande robotar och annat kul att visa upp!

Kontakta mig:

Jacob Lindehoff

Huvudmentor

Jacob undervisar främst inom systemadministration på Linnéuniversitetet. På fritiden så gillar han att automatisera allt i sitt hem.

Kontakta mig:

Rasmus Israelsson

Mentor

Kontakta mig:

Helen Madestam

Mentor

Kontakta mig:

Joel Stahre

Mentor

Om

CoderDojo är ett globalt nätverk av öppna, mentorsledda, oberoende, gemenskaphetsdrivna programmeringsstugor för unga. Ungdomarna, i åldrarna 7-17, lär sig koda, utveckla webbsidor, appar, program, spel och utforska teknik i en kreativ miljö. Förutom att lära sig koda så träffar deltagarna andra med samma intresse och får visa upp vad de arbetar med.

Sociala medier

Var vi kodar

Nygatan 34
Kalmar